PILATES

Pilates je program vježbi laganog do srednjeg inteziteta koji uz vježbe disanja pomaže u povećanju kapaciteta pluća, oslobađanju od stresa te učvršćivanju tijela. Pilates vježbe aktiviraju cjelokupnu muskulaturu tijela. Pokreti se izvode kontrolirano i precizno, uz stalnu povezanost uma i tijela. Pilates ima za cilj ispravljanje posture tijela, gdje uslijed današnjeg načina života, svakodnevnog sjedenja za računalom ili fizičkih poslova s repetativnim kretnjama tijelo pati.
Kreiran za plesače, dostupan svakom rekreativcu kroz pilates najviše jačamo trup, trbušne i leđne mišiće, ali i istežemo te povećavamo opseg pokreta za svakodnevne kretnje. Uključeni su i rekviziti na svakom teningu pa se kroz trening uz već sve navedene dobrobiti radi i na boljoj stabilnosti, mobilnosti, kontroliranijoj kretnji i koncentraciji, izduženosti mišića i elegantnijoj izvedbi pokreta.
Pilates je namijenjen svim dobnim skupinama bez obzira na stupanj tjelesne pripreme, te ljubiteljima standardne pilates rutine.

Um je ono što izgrađuje tijelo” (Joseph H. Pilates)